Pet godina nakon što je neslavno napustio redove Manchester Uniteda urugvajski napadac Diego Forlan je otkrio kako je klub morao napustiti zbog toga što nije želio poslušati savjet Alexa Fergusona o tome kakve kopacke da obuje.

Forlan je postao svojevrstan heroj meðu navijacima Uniteda iako mu je trebalo cak 27 utakmica da zabije svoj prvi gol u dresu tog kluba, za koji je igrao od 2002. do 2004. godine.

"Menadžer Sir Alex Ferguson je od mene tražio da obujem kopacke sa velikim kramponima, onima koji odgovaraju mokrim terenima. Ali ja sam se bolje osjecao u niskim. Složio sam se da cu promijeniti kopacke, ali ih nisam promijenio. U utakmici protiv Chelsea poskliznuo sam se pred golom i upropastio priliku za gol. Nakon toga sam odjurio u svlacionicu da promijenim kopacke, ali Ferguson me je uhvatio. Zgrabio je kopacke i bacio ih. To je bila moja posljednja utakmica za United." rekao je Forlan.

Iako je sukob doveo do možda preranog odlaska iz Manchester Uniteda, nije uzrokovao potpuni prekid veza izmeðu Forlana i Fergusona, koji je Urugvajca zvao da mu prenese neke informacije o Arsenalu kada se ta momcad susrela sa Villarealom u Ligi prvaka.

U kontaktu je ostao i Roy Keane, a Forlan otkriva kako ga je Irac htio dovesti u Sunderland za vrijeme dok je bio menadžer tog kluba.

"Karizma Roya Keanea, njegova osobnost na terenu i van njega - on je džentlmen. Na treningu je nekad objašnjavao stvari na dobar nacin, a nekad na loš, jer je tako odgovaralo. Kada je bio menadžer Sunderlanda zvao me je cijelo vrijeme da doðem i igram za njega." dodao je napadac Atletica.